Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Ravellaan 212 in Utrecht 3533 JP

Ravellaan 212

3533 JP Utrecht
Vraagprijs € 250.000,- k.k.

Omschrijving

In het appartementencomplex ‘Park Welgelegen’ in Oog in Al gelegen royaal 3-kamer HOEK appartement met een aparte berging in de kelder. Dit appartement, op de 1e verdieping, heeft een fraaie ligging op de uiterste hoek van de linker vleugel van het gebouw aan de Ravellaan, hoek Verdilaan. Door de hoekligging geniet je van veel lichtinval, vanuit de woonkamer kijk je leuk de tuin in, maar hou je...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Appartement Bouwjaar 1991 Woonoppervlakte 104 m² Aantal kamers 3
Lees meer

Omschrijving

In het appartementencomplex ‘Park Welgelegen’ in Oog in Al gelegen royaal 3-kamer HOEK appartement met een aparte berging in de kelder. Dit appartement, op de 1e verdieping, heeft een fraaie ligging op de uiterste hoek van de linker vleugel van het gebouw aan de Ravellaan, hoek Verdilaan. Door de hoekligging geniet je van veel lichtinval, vanuit de woonkamer kijk je leuk de tuin in, maar hou je ook contact met bewegingen op straat. De woning is goed toegankelijk met een rolstoel, de afwerking is netjes en functioneel maar eenvoudig, de woning dient intern gemoderniseerd te worden.

Dit gedeelte van Oog in Al is volop in beweging, aan de overzijde zijn recentelijk fraaie woningen in jaren ’30 stijl gerealiseerd, het voormalig gemeentegebouw aan het Rachmaninoffplantsoen wordt op dit moment getransformeerd tot vrije sector huurappartementen.

Wonen in Park Welgelegen kunnen we niet beter omschrijven dan zoals het in de brochure van Park Welgelegen staat:

Park Welgelegen is gesitueerd op historische grond in de wijk Oog in Al, buurt Welgelegen in Utrecht. In 1700 stond op deze grond een boerderij, genaamd Den Bouwacker. Rond 1850 werd het witte landhuis Welgelegen gebouwd. Bij de grote verbouwing in 1990 heeft Park Welgelegen zijn huidige vorm gekregen.

Het wooncomplex bestaat uit 111 appartementen, waarvan 86 koopappartementen en 25 huurappartementen. De koopappartementen zijn eigendom van particuliere eigenaars/bewoners. De huurappartementen, het hoofdgebouw (het witte landhuis), alle openbare ruimten, de beide parkeerkelders en de buiten-parkeerplaatsen zijn eigendom van de Stichting Den Bouwacker. Het beheer van de VvE is uitbesteed. De grond, eigendom van de gemeente Utrecht, werd destijds uitgegeven in erfpacht. Deze erfpacht is eeuwigdurend afgekocht.

Voor veel mensen geldt dat met 50 jaar een levensfase begint waarop men in staat is de beschikbare vrije tijd naar eigen inzicht te benutten. Dat is de reden waarom op Park Welgelegen zoveel faciliteiten zijn om actief te blijven en mede hierdoor ontstaat er een hechte band tussen de bewoners.

Er worden diverse activiteiten georganiseerd door en voor bewoners. Er zijn een aantal zeer actieve bewonersclubs voor gezellige, sportieve en creatieve activiteiten. Deelname aan activiteiten is op basis van vrijwilligheid en eventuele kosten worden in rekening gebracht bij de deelnemers.

In het hoofdgebouw bevinden zich naast enkele appartementen ook gezamenlijke ruimtes voor activiteiten of vergaderingen, praktijkruimtes voor de fysiotherapeut, de pedicure en de kapper. Tevens zijn er 2 logeerkamers. Door de week is er elke ochtend een huismeester aanwezig. Twee keer per week komt er een rijdende winkel op maandag- en donderdagmiddag.

Park Welgelegen is een 50plus wooncomplex, dat houdt in dat alle bewoners, ten minste 50 jaar moeten zijn. Iedereen moet zelfstandig kunnen wonen.

De Woonvereniging beheert voor de Stichting Den Bouwacker: het hoofdgebouw, de praktijkruimtes en de logeerkamers. Alle bewoners, zowel eigenaars als huurders worden automatisch lid van de Woonvereniging.

De indeling:
Op de begane grond de centrale afgesloten entree met de brievenbussen, lift en het trappenhuis.

Eerste verdieping:
Entree/hal met de meterkast, het toilet met fonteintje, de badkamer met douche, wastafelmeubel en de aansluiting voor de wasmachine.

2 slaapkamers, een ruime en een goede werk- of logeerkamer.

Zeer royale woonkamer met open keuken en een handige bijkeuken. De woonkamer is voorzien van een ‘afsluitbaar balkon’, een inpandig balkon.

Maten:
Voor de precieze maatvoering verwijzen we naar de plattegrond
Woonoppervlak: 103,4 m²
Berging: 4,2 m².

Bijzonderheden:
Koper dient 50 jaar of ouder te zijn
Er geldt een zelfbewoningsverplichting (verhuur is dus niet toegestaan)
Goede bereikbaarheid met rolstoel (bediening van voordeur en garagebinnendeur (via lift) zijn elektrisch, rijplaat voor drempel voordeur woning)
Voor meer informatie over wonen op Park Welgelegen: www.parkwelgelegenutrecht.nl
Electra: 6 groepen en een aardlekschakelaar
Isolatie: de woning is geheel voorzien van dubbele beglazing, voorlopig energielabel C.
Verwarming door middel van blok-/stadsverwarming (voorschot € 110,- per maand)
Actieve en gezonde Vereniging van Eigenaars, bijdrage € 208,25 per maand
Aparte berging in de onderbouw
Gratis parkeren in de directe omgeving (er zijn een paar parkeerplaatsen op eigen terrein, af en toe komt er parkeerplaats in de kelder te huur)
Het betreft erfpacht, met eeuwigdurend afgekochte canon
In de koopakte zullen een aantal extra clausules worden opgenomen (zelf niet gewoond etc.)
De notaris is ter keuze van verkoper (van Grafhorst notarissen in Utrecht)
Aanvaarding per direct mogelijk.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 250.000,- kosten koper Aanvaarding Direct Bouwvorm Soort object Appartement Soort appartement galerijflat Subtype woning Flat(woning) permanent Bouwjaar 1991 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging In woonwijk en vrij uitzicht Indeling Woonoppervlakte 104 m² Externe bergruimte 4 m² Inhoud 306 m³ Aantal kamers 3 Aantal slaapkamers 2 Aantal woonlagen 1 woonlaag Gelegen op 2e woonlaag Energie Isolatie Dubbel glas Warmwater Centrale voorziening Verwarming Stadsverwarming Buitenruimte Tuin Geen tuin Bergruimte Schuur / Berging Box Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Toegankelijk voor ouderen en toegankelijk voor minder validen Onderhoud binnen Redelijk tot goed Onderhoud buiten Goed Keurmerken Aangepaste woning Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Bijdrage VVE p/m € 208,25 Voorzieningen Voorzieningen Lift Kadastrale gegevens Gemeente Utrecht Sectie S Perceelnummer 1630 Index 81 Eigendomssituatie Eigendom belast met erfpacht Afgekocht tot Eeuwigdurend
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.