Mijn favorieten

Kopen

De aankoopmakelaar, zin of onzin?

Regelmatig krijgen we de vraag wat de toegevoegde waarde van een aankoopmakelaar is, want een woning aankopen is zo moeilijk toch niet? Gewoon Funda afstruinen en ervoor gaan als je een leuk huis het gezien. De ervaring leert echter dat steeds meer kopers ons inschakelen voor de begeleiding bij de aankoop van hun nieuwe huis. Waarom? Dat leggen we graag uit.

Allereerst begint het al met het woningaanbod. Funda staat vol met woningen, je ziet door de bomen het bos niet meer. Maar erger nog, veel woningen staan al snel als ‘verkocht' (onder voorbehoud), er zijn blijkbaar meer kapers op de kust, je vist steeds vaker net achter het net.

Een aankoopmakelaar weet vaak al eerder dat er interessante woningen op de markt komen, zelfs al voordat deze op Funda verschijnen.
IMMO 030 Makelaars kan er dus voor zorgen dat je er ‘op tijd’ bij bent.

Maar dan? Je droomhuis komt voorbij en dan? Wij gaan samen met je de woning bekijken. Wij kennen de markt en weten of de vraagprijs marktconform is. Wij denken mee of de woning wel bij je past, nu maar ook in de toekomst. Wij kennen de stad, de goede en minder goede plekken, is dit wel jouw buurtje of wellicht toch niet en moeten we nog even verder zoeken? Wij hebben een goede kijk op bouwkundige zaken, en waar nodig kennen wij goede bouwkundigen. Niet een die alleen kijkt of alle binnendeuren goed sluiten, maar een die de echt essentiele zaken onderzoekt, echt het dak op gaat of onder de vloer door kruipt.

Namens jou voeren wij de onderhandelingen, een 'spel' dat wij dagelijks spelen, wij kennen de juiste strategie en weten hoe wij dat het beste kunnen aanpakken. Ook begeleiden wij je bij het tekenen van de koopakte, een document waarvan het je waarschijnlijk begint te duizelen, lang en vol onbekende termen. We nemen de hele 'papierwinkel' met je door en weten waar we op moeten letten. Ook gaan wij met je mee naar de eigendomsoverdracht bij de notaris, we weten wat we moeten doen als bij de eindinspectie blijkt dat de woning niet wordt opgeleverd zoals is afgesproken.

Het hele aankoopproces ontzorgen wij, op een leuke en gezellige maar toch zakelijke manier, in een prettige samenwerking, we gaan het samen doen! En onze belangrijkste taak daarbij is om jou te behoeden voor een grote misstap. Een nieuw huis moet goed voelen, op alle fronten!

Heb jij behoefte aan een aankoopmakelaar? Bel of mail ons voor een afspraak, je bent van harte welkom om eens een kop koffie te komen drinken voor een nadere kennismaking en om eens van gedachten te wisselen hoe wij je kunnen helpen bij de aankoop van een huis.

IMMO 030 Makelaars, niet zomaar een makelaar! Graag gaan we voor je aan de slag!